Inspiration og opskrifter med indmad

Godt kød kommer i al sin enkelhed fra dyr, der har været på græs hele sommeren og har adgang til det fri hele året. Hvis det er rigtig godt kød, man vil have, skal man længere ud på landet, eller til de virkelig specialiserede slagtere, som selv sørger for, at deres kød både er i orden og velhængt.

Kendte kokke på tv kan have stor betydning for hvilke nye tendenser og efterspørgsler, du pludselig kan udnytte i din forretning. Gælder det kød og kvalitet, har fx Camilla Plum, Thomas Rohde og brødrene Price spillet en meget stor rolle. De er bl.a. medvirkende til, at porchetta og pulled pork er blevet kult – og har rokket ved opfattelsen af, hvad der er ”svære” udskæringer.

Det kan være rigtig interessant at følge disse tendenser og bakke dem op i din forretning. Følg fx Plum eller Price og brug citater og opskrifter fra dem til at give inspiration til kunderne og hjælpe dem i gang med nye smagsoplevelser. Køb deres kogebøger, følg deres hjemmesider eller find fx opskrifter fra deres madprogrammer på www.dr.dk.

Indmad

Indmad er et kapitel for sig. Rigtig mange forbrugere har svært ved at anvende indmad, og mange producenter har derfor svært ved at afsætte det. Men der er tendenser i tiden, som gør, at flere og flere kunder får øjnene op for indmaden. Med andre ord: Indmad er in.

I Økologisk Landsforening har vi udviklet en serie anderledes indmads-opskrifter i samarbejde med kokken Carsten Kyster. Dem er du velkommen til at bruge og videregive til dine kunder, så de kan få inspiration til og smag for at bruge indmad.