Design af hjemmesiden

Uanset hvilken af de tre tekniske muligheder, man vælger, skal hjemmesiden designes. Overskrifter, tekster, fotos og andre elementer skal sættes op, så det er flot og indbydende og harmonerer med din historie, stil og tone.

Hvis man har lidt edb-teknisk snilde, kan det godt lade sig gøre at lave sit eget design i et af open source-programmerne. Men hvis man ikke har prøvet det før, kan man komme til at bruge rigtig meget tid på det, uden at resultatet bliver til at prale af.

Hjemmesiden er ofte kundernes første møde med dit kødsalg. Og hvis det første kunderne ser, virker kikset og amatøragtigt, kan det meget vel være, at de hurtigt forsvinder igen. I de fleste tilfælde kan det derfor betale sig at få professionel hjælp til designet.

Heldigvis er der masser af dygtige professionelle på markedet, lige fra enkeltmandsfirmaer til store virksomheder. Ofte er de små de billigste og lige så gode som de store.

Nyhedsbreve

For at have en fast kontakt til sine kunder, er det en god idé regelmæssigt at udsende et nyhedsbrev til dem. Det kan for eksempel være med et månedligt interval, eller når der er noget nyt at fortælle om din produktion og livet på gården. Du kan få inspiration til indholdet ved selv at tilmelde dig nyhedsbreve fra andre producenter – men lad være med at kopiere direkte.

Rent teknisk er der talrige muligheder for, hvordan du kan administrere modtagernes e-mail adresser. Hvis du får lavet din hjemmeside i et CMS-system, vil der ofte være mulighed for at integrere et modul for oprettelse og udsendelse af nyhedsbreve.

Der findes desuden både betalings- og gratis software – for eksempel MailChimp – til administration og udsendelse af nyhedsbreve uafhængigt af ens hjemmeside.

Lad være med at spamme

I Danmark er det forbudt at udsende spam-mails, og derfor må man ikke sende elektronis­ke nyhedsbreve til personer, som ikke på forhånd har bedt om det eller sagt ja tak til det.

Du må altså ikke bare begynde at sende mails til alle de e-mail adresser, du kan finde, men skal i hvert enkelt tilfælde have kundens accept.

Overvej at få professionel hjælp til hjemmesidens design